LEUK STUKJE IN DE GROUSTER OVER MIJN REIS NAAR QATAR!

Rixt wint alles op CHI Al Shaqab

GROU – Vorige week dinsdag reisde de Rixt van der Horst (23) uit Grou vanaf Brussel naar Qatar Doha. Hier was voor de allereerste keer een internationale paradressuurwedstrijd. De allerbeste van de wereld waren uitgenodigd. Haar paard was eerder richting Schiphol gebracht vanwaar het vervoer van de paarden werd geregeld. Het was voor Rixt de allereerste keer dat zij per vliegtuig zouden afreizen. Spannend vond Rixt het vooral voor haar paard. “Je hoort soms de wildste verhalen”. Maar Uniek NOP kwam superfit aan op het vliegveld in Doha.

Het team had 1 dag om bij te komen en Rixt moest op donderdag al om 8 uur starten (Nederlandse tijd 06.00 uur) met de Teamtest. Oftewel de landenwedstrijd. Rixt was goed uitgerust en Uniek reed bij het inrijden superfijn. Na het binnenkomen was Uniek NOP niet onder de indruk van de imposante binnenring. Rixt reed dan ook een geweldige proef en was dik tevreden. De punten mochten er ook zijn. 75,75 %. En werd dan ook beloond met de 1ste plaats! De tweede dag begon voor Rixt gelukkig iets later. Ook hier zette Rixt samen met Uniek NOP weer een geweldige proef neer. Helaas met een paar kleine foutjes werd het toch beloond met een prachtige 1ste plek. Na de prijsuitreiking werd bekend gemaakt dat Nederland 1ste was geworden met het landenteam en dat Rixt overall derde was geworden.

Op zaterdag 7 maart was de Kür op Muziek.. De kers op de taart wordt weleens gezegd. Ook hier reed Rixt met haar prachtige Kür Flying High weer naar de 1ste plaats. 

Ze kan terugkijken op een geweldig toernooi op een prachtige locatie met een heerlijk klimaat. De temperaturen konden af en toe oplopen tot 36 graden. Maar doordat de paradressuur in een half overdekte hal werd gehouden had men door airco een aangenaam klimaat weten te creëren. Ook in de stallen was airco waardoor de paarden geen last hadden van de voor hen extreem warme omstandigheden.

Vanavond komt Rixt weer in Grou aan. Maar veel tijd om uit te rusten heeft ze niet, want aanstaande donderdag start Rixt op Indoor Brabant waar zij haar voor heeft weten te plaatsen.

Bron: De Grouster


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: