RIXT DERDE IN FINALE PARA DRESSUUR TROPHY

Rixt en Uniek N.O.P. worden derde in freestyle finale tijdens CHIO Rotterdam.

Sanne Voets heeft met Vedet PB N.O.P. de KNHS Para Dressuur Trophy 2015, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, gewonnen. In de finale in het Interchem stadion bij CHIO Rotterdam liet Sanne Nicole den Dulk en Rixt van der Horst achter zich. Sabine Peters en Lotte Krijnsen werden vierde en vijfde. 
“Ik had het niet verwacht”, aldus een stralende Sanne Voets, die voor de tweede keer de Trophy wint. “Ik ben heel tevreden. Ik wist dat Vedet in vorm was. Afgelopen week heb ik nog getraind met Emmelie Scholtens en veel dingen uit de Kür heel uitgebreid geoefend.” 

De finale van de KNHS Para Dressuur Trophy 2015 werd verreden in het Interchem dressuurstadion en dat leverde best wat spanning op bij de paarden. “Dit was voor de paarden een spannende ring. Maar dit is voor ons een goede oefening voor het EK”, relativeert Voets. “Vedet vindt Rotterdam altijd spannend. Ik moet hem echt in zijn waarde laten. Van tevoren weet je niet hoe de uitslag wordt. Kür jureren is al moeilijk en dan zeker in vier verschillende grades. De kwaliteit is in de breedte gestegen de laatste jaren. Het is extra mooi dat ik dit jaar weer win. De kers op de taart.” 
Bondscoach Joyce Heuitink was tevreden over haar amazones in de finale. “Ik vind dat mijn ruiters heel goed zijn omgegaan met de spannende ring. Er is goed gereden. Dit is voor ons een heel mooi leermoment.” 

Uitslag KNHS Para Dressuur Tropy 2015, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation 
1. Sanne Voets (Berghem), Vedet PB N.O.P. (v.Florestan I), 75% 
2. Nicole den Dulk (Elen), Wallace (v.Future), 74,166% 
3. Rixt van der Horst (Grou), Uniek N.O.P. (v.Gribaldi), 73,666% 
4. Sabine Peters (Cuijk), Carolus Magnus (v.Samba Hit), 71,583% 
5. Lotte Krijnsen (Enschede), Rosenstolz (v.Rotspon), 65,750%

(Bron: KNHS)


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: