DRIE OVERWINNINGEN TIJDENS CPEDI UBERHERN

Rixt en Uniek in topvorm tijdens 2e selectiemoment voor EK

Afgelopen weekend kwamen Uniek N.O.P. en ik aan de start tijdens CPEDI Uberherrn (Duitsland). Dit was voor de Nederlandse ruiters de tweede observatiewedstrijd voor het EK. De reis werd een dag uitgesteld vanwege de voorspelde hitte. Ook was ik de hele week al niet fit, dus was er nog een dag extra om rust te nemen. De reis verliep goed en Uniek kwam fit aan op het wedstrijdterrein. Andere Nederlanders waren al een dag eerder aangekomen. Donderdagmiddag was het tijd voor de vetcheck en alle Nederlandse paarden werden goedgekeurd. Daarna hebben we bij een bouwmarkt nog een ventilator gehaald, om het voor Uniek wat comfortabeler te maken in de tentenstal. Daar was hij zeker blij mee.


“Gelukkig was Uniek topfit en werd er een geweldige score van 74,7% neergezet, dit was ruimschoots voldoende voor de overwinning.”

Vrijdags ging grade II om 15.00 uur van start. Wij startten om 16.00 uur op het heetst van de dag. Er werd korter losgereden en het was gelukkig toegestaan om in zomertenue te rijden. Dat mocht ook wel met 36 graden. Gelukkig was Uniek topfit en werd er een geweldige score van 74,7% neergezet, dit was ruimschoots voldoende voor de overwinning. Een geweldige prestatie!


“Ook de andere Nederlanders presteerden goed en zo slaagde het Nederlandse landenteam, bestaande uit Nicole den Dulk, Demi Vermeulen, Frank Hosmar en ik, erin om de eerste prijs te pakken in de landenwedstrijd.”

Zaterdag kon er gelukkig vroeger gestart worden. Nog steeds was Uniek erg fit en we gingen de proef met veel vertrouwen tegemoet. Het losrijden verliep erg fijn. De individuele proef verliep goed, tot aan de één na laatste lijn. Ineens zag Uniek iets in de tent die grensde aan de wedstrijdring. Hierdoor kon ik een lijn van E naar B niet goed laten zien. Maar desondanks was het een hele mooie harmonieuze proef en deze werd weer beloond met een eerste prijs, dit keer met een score van 73,7%. Ook de andere Nederlanders presteerden goed en zo slaagde het Nederlandse landenteam, bestaande uit Nicole den Dulk, Demi Vermeulen, Frank Hosmar en ik, erin om de eerste prijs te pakken in de landenwedstrijd. Erg bijzonder, want dit was nog niet eerder gelukt in het buitenland.


“Er werd een persoonlijk internationaal record gehaald van 79,08%. Hiermee stonden we 4% los van de nummer 2”

Door de vreselijk hoge temperatuur waren het zeer vermoeiende dagen, zowel voor de ruiters en grooms, als voor de paarden. Uniek werd goed verzorgd en een paar keer per dag afgespoeld met koel water. Hij was nog steeds erg fit en we konden de wedstrijd zondag goed afsluiten met een fantastische kür op muziek. Er werd een persoonlijk internationaal record gehaald van 79,08%. Hiermee stonden we 4% los van de nummer 2. Ondanks de hitte, was het een zeer geslaagde wedstrijd. Deze week kunnen we iets rust pakken en 17 juli staat het NK in Ermelo voor de deur. Dit is het laatste selectiemoment voor het EK en daarna zal het team bekend gemaakt worden.


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: