HET IS ONS WÉÉR GELUKT!

Afgelopen weekend deed ik mee aan het EK Para-dressuur in Deauville. Het weekend leverde mij twee Europese titels en zilver met de ploeg op!


Na een lange voorbereiding was het afgelopen weekend eindelijk zo ver. Samen met Nicole den Dulk, Frank Hosmar, Sanne Voets, Lotte Krijnsen en bondscoach Joyce Heuitink ben ik naar Frankrijk afgereisd voor het EK para-dressuur. Van tevoren hadden we gehoopt op een podiumplek, maar we overtroffen ook onze eigen verwachtingen. Zelf won ik twee individuele titels en wonnen mijn teamgenoten nog eens zes individuele medailles. In het landenklassement wonnen we het zilver. Een erg succesvol toernooi dus!

Voor de eerste individuele proef voelde ik van tevoren al dat Uniek er zin in had, ik weet dat het er dan gemakkelijk uit gaat zien. Voor mij was het alles behalve gemakkelijk. Mijn benen en handen waren ijskoud bij het losrijden. Ik probeerde me daar weinig van aan te trekken. Dat kost zoveel energie, terwijl ik alle energie nodig heb voor mijn proef. Ik ben blij dat het zo goed gelukt is en heel blij met de score 75,543%, die uiteindelijk goed was voor goud!


“Het belooft een spannende strijd te worden de komende jaren.”

Zondag behaalden Uniek N.O.P. en ik voor de tweede keer een individuele gouden plak. We reden een top kür! Met 79% eindigden we bijna 5% boven de nummer twee. Wauw, wat een gaaf gevoel, het is ons wéér gelukt! Nu ben ik ook tweevoudig Europees Kampioen. Ik ben ontzettend trots op mijn hele team, we hebben deze prestatie samen neergezet. Vergeleken met het WK, waar we ook tweede werden achter Engeland, zijn we weer flink op ze ingelopen. Dat belooft een spannende strijd te worden voor de komende jaren.

Inmiddels zijn we weer thuis en heeft Uniek N.O.P. voor even rust. Vervolgens gaat de focus voor ons allemaal weer op trainen, want Rio 2016 wacht op niemand!

Uitslag Grade II 
1 en GOUD -Rixt van der Horst – Uniek N.O.P.; 75,543% 
2 en zilver -Natasha Baker, Sookie St James GBR; 72,857% 
3 en brons -Steffen Zeibig, Feel Good GER; 71,514% 

Uitslag Kür op muziek Grade II 
1 en GOUD -Rixt van der Horst – Uniek N.O.P.; 79,0% 
2 en zilver -Natasha Baker, Sookie St James GBR; 74,450% 
3 en brons -Steffen Zeibig, Feel Good GER; 73,80% 

Uitslag landenwedstrijd 
1. Engeland 451,146 
2. Nederland 439,425 
3. Duitsland 432,557 
4. Noorwegen 423,686 
5. Italië 421,521


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: