ROOKIES2RIO: LEREN VAN ANDERE TOPSPORTERS

Om goed voorbereid te zijn op op de Paralympische Spelen in Rio ben ik een paar maanden geleden uitgekozen voor Rookies2Rio. Een erg bijzondere ervaring!

Rookies2Rio is een project van NOC*NSF onder leiding van Esther Vergeer. Het project heeft als doel om mij en zes andere jonge Paralympische sporters in alle opzichten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun mogelijke uitzending naar de Paralympische Spelen in Rio. De volgende sporters maken deel uit van het Rookies2Rio project: Tristan Bangma (wielrennen), Rody de Bie (rolstoeltennis), Simon Boer(zwemmen), Stefan Boersma (CP-voetbal), Marlène van Ganzewinkel(atletiek), Rixt van der Horst(paardensport) en Daphne van den Broek (rolstoelbasketbal). We werken individueel en samen aan allerlei onderwerpen die ons kunnen helpen in ons dagelijks leven als topsporter, zoals omgaan met media, het zoeken van sponsoren, omgaan met druk en tegenslagen, keuzes maken, tijdmanagement, etc.


”We kunnen altijd bij Esther terecht, waar we ook mee zitten”

Ik vind het erg leuk om in dit project allerlei verschillende sporters tegen te komen. Zo kun je ervaringen uitwisselen en veel van elkaar leren. Ook is het contact met Esther voor mij heel belangrijk en van grote waarde. We kunnen altijd bij haar terecht, waar we mee zitten. Ze heeft zoveel ervaring en is zo succesvol geweest in haar sport, van haar adviezen en tips kan ik erg veel leren. We hebben nu meerdere meetings gehad met de Rookies en elke keer staat een ander onderwerp centraal. Ook is Esther al meerdere keren bij onze trainingen komen kijken, erg leuk!

Volgende week dinsdag zullen we weer een bijeenkomst hebben van Rookies2Rio. Dit keer gaat het om mediatraining. De bijeenkomst zal dan ook plaatsvinden op het mediapark in Hilversum. Hier zullen we met onder andere Humberto Tan en Kees Jansma werken aan onze kwaliteiten op het gebied van media. Ook hebben we de opdracht gekregen om een persoonlijke Wikipedia pagina aan te maken. Dit zal ook besproken worden tijdens de meeting. Ik heb er erg veel zin in! 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: