DORIEN, UNIEK EN IK ZIJN EEN GOUDEN TEAM

Binnen twee jaar zijn Uniek en ik uitgegroeid tot een gouden topcombinatie. Dat heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van paard en amazone, maar ook met de begeleiding en coaching die wij krijgen van mijn trainster Dorien.

Sinds begin 2014 is Dorien van der Lee mijn vaste trainster en groom. Dorien is de voormalig eigenaresse van Uniek N.O.P. en kent hem dus door en door. Dit is erg belangrijk om het maximale uit elke training te halen. Soms ziet het beeld er anders uit dan dat het voelt en dan is het belangrijk dat Dorien weet hoe Uniek aanvoelt. Ik ben heel erg blij dat Uniek en ik een combinatie zijn geworden dankzij Dorien, die haar paard heeft verkocht en het Foppe Fonds, dat mij hierbij financiële ondersteuning heeft gegeven.

”Dorien gaat mee naar bijna alle wedstrijden”

In grade I en II is het toegestaan dat het paard door een bijrijder wordt losgereden voor een wedstrijd. Dorien gaat mee naar bijna alle wedstrijden en rijdt Uniek voor mij los. Meestal rijdt Dorien twintig minuten en daarna wisselen we en rijd ik Uniek nog twintig minuten voordat we de ring ingaan. Doordat Uniek al lekker los is gemaakt, kan ik mijn energie sparen voor de proeven en dat is ontzettend fijn. Door mijn handicap kan ik namelijk niet langer dan een half uur intensief rijden.

Door het trainen, losrijden en groomen heeft Dorien een heel groot aandeel in onze prestaties. Sinds mei dit jaar staat Uniek bij Dorien op stal en ben ik ook doordeweeks te vinden in Brabant. We trainen nu bijna dagelijks samen en dit werpt zeker z’n vruchten af. Uniek en ik gaan nog steeds ontzettend vooruit. Ik heb inmiddels een appartementje daar, zodat het reizen niet al mijn energie opslokt. Ik ben Dorien erg dankbaar dat ze altijd voor me klaar staat en mij helpt. Zonder haar was ik zeker niet zo ver gekomen. Nu gaan we samen op naar Rio 2016! 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: