STERK INTERNATIONAAL DEBUUT MET CARAAT!

Vanaf vandaag tot en met zaterdag rijd ik de FEI Para-Equestrian Dressage in Genemuiden. Op de eerste dag eindigde ik met Caraat als eerste in mijn rubriek, een mooi debuut op internationaal niveau!

De wedstrijd in Genemuiden is voor veel ruiters een laatste kwalificatiemoment voor de Paralympische Spelen, een belangrijk moment dus! Er zijn daarom ook 21 landen naar het kleine Genemuiden afgereisd, waar voor het eerst een internationale wedstrijd wordt georganiseerd. Met de Nederlandse ploeg hebben we ons in 2014 al geplaatst voor Rio 2016, maar toch is het voor ons ook een belangrijk concours. Als we goed presteren mogen we in plaats van vier namelijk vijf ruiters afvaardigen naar de Spelen. Zelf ben ik op dit moment de hoogst geklasseerde Nederlandse ruiter en ziet het er voor mij dus goed uit, maar we willen natuurlijk met een zo groot mogelijk team afreizen naar Brazilië.

“Uniek krijgt deze periode wat extra rust om helemaal fit in Rio te kunnen verschijnen”

Voor mij was vandaag extra bijzonder omdat het de eerste internationale wedstrijd met Caraat was. Uniek krijgt deze periode wat extra rust om helemaal fit in Rio te kunnen verschijnen en bovendien wil ik graag tijd investeren in Caraat. Ik rijd pas twee maanden met hem en je bent niet van de ene op de andere dag een succesvolle combinatie. Dat kost tijd en dus is dit een mooi moment om Uniek te laten rusten en met Caraat ervaring op te doen.

Van tevoren vond ik het moeilijk om in te schatten hoe ik zou presteren, omdat ik nog moeilijk kan inschatten hoe Caraat reageert. Met Uniek weet ik inmiddels goed wat ik kan verwachten, maar bij Caraat is dat toch nog een kwestie van uitproberen. Eigenlijk is dat vandaag erg goed verlopen! Met 72,99% zijn we als eerste geëindigd in grade two. Ik ben erg benieuwd naar de volgende dagen, om te zien of Caraat zijn goede internationale debuut kan volhouden.

Vanmiddag werd ik geïnterviewd door AllSportsRadio over mijn Road to Rio, dit concours en over mijn paarden. Luister het fragment hier onder terug!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: