TROTS OP HET DEBUUT VAN CARAAT

Ik kijk met een heel goed gevoel terug op het internationale concours van Genemuiden. Na een goed debuut van Caraat ben ik erg benieuwd hoe we het tijdens Jumping Amsterdam gaan doen.

Genemuiden was een geslaagd concours en ook erg fijn om een keer voor de verandering dichtbij huis te rijden. Onze reistijd was dus minimaal en dat is ook wel eens lekker. Caraat had nog nooit een drie-daags concours gelopen, dus het was even afwachten hoe ze zou reageren op alle omstandigheden, zoals een andere stal, paarden, mensen en andere proeven. Zoals jullie hebben kunnen lezen verliep de eerste dag al goed, maar ook in de rubrieken die volgden hebben we goed gepresteerd.

“Na de eerste proef hadden we ons doel al behaald”

De eerste dag hadden we eerst thuis getraind en zijn we daarna naar Genemuiden gereden. Na aankomst hebben we direct de baan verkend. De eerste dag ging wel goed, alleen had Caraat erg veel energie waardoor het lastiger voor mij was om goed de proef door te komen. Gelukkig was ze heel braaf en hadden we een goede uitslag, 72,99% die genoeg was voor de eerste plaats. Na de eerste proef hadden we ons doel dus al behaald, dat was namelijk de laatste benodigde A-kaderscore rijden en die moest boven 71,5% zijn.

De tweede dag was Caraat iets rustiger en konden we een mooie proef rijden met een eindscore van 74,43%, wederom goed voor een eerste plek. Het was even afwachten hoe de kür zou gaan met Caraat omdat de kür gemaakt is voor Uniek. Met wat improviseren hebben we toch een mooie kür gereden en werden we met een score van 76,3% opnieuw eerste. 

Ook met het landenteam (met Nicole den Dulk met Walle N.O.P., Lotte Krijnsen met Rosenstolz, Frank Hosmar met Alphaville N.O.P) zijn we eerste geworden in Genemuiden. Een mooier internationaal debuut hadden Caraat en ik ons dus niet kunnen wensen. We moeten nog wel groeien als combinatie, maar dat heeft tijd nodig. Komende vrijdag staat de volgende wedstrijd alweer voor mij en Caraat op het programma: Jumping Amsterdam. Ik kijk er naar uit om opnieuw in actie te komen bij het concours waar ik vorig jaar de overwinning pakte met Uniek en werd verkozen tot Rabo Talent van het Jaar!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: