BALANS VINDEN TUSSEN TWEE PAARDEN

Sinds kort is er veel veranderd met betrekking tot mijn trainingsweken. In plaats van één paard, moeten er nu twee paarden getraind worden. En dat is aan het begin best wel even pittig.

Met Uniek heb ik een relatief rustig winsterseizoen achter de rug waarin we geen para wedstrijden startten. Wel hebben we ervoor gekozen om weer wat reguliere wedstrijden te starten voor de afwisseling. Zo hebben we selecties gereden voor de Friese Regiokampioenschappen en hebben we ons als derde combinatie geplaatst. Dit is erg fijn voor beiden, even andere proeven en andere omstandigheden. Het was wel even omschakelen. Zonder Dorien de voorbereiding en het los losrijden doen is een uitdaging geweest. 

“Het was wel fijn om me volledig te kunnen focussen op Caraat”

Doordat ik met Uniek geen para wedstrijden startte, gaf dat mij de kans om met Caraat extra ervaring op te doen. Zo zijn we vanaf januari volop van start gegaan met de KNHS Para Dressuur Trophy en een internationale wedstrijd in Genemuiden. Het was wel fijn om me volledig te kunnen focussen op Caraat en zo mooi te wennen als combinatie. Na een zeer geslaagd internationaal debuut maak ik nu ook met Caraat deel uit van de paralympische selectie. Een erg fijn gevoel dus!

“Dit is een mooie kans om te kijken hoe mijn lichaam erop reageert”

Aankomend weekend zullen Uniek en ik deelnemen aan de regiokampioenschappen en daarna zal ik ook weer met Uniek starten in de para wedstrijden. 20 februari zal ik de beide paarden voor het eerst samen starten op een wedstrijd. Dit is een mooie kans om te kijken hoe dat gaat en hoe mijn lichaam erop reageert. Het blijft voor mij belangrijk dat ik tussen de trainingen door voldoende rust pak om weer te herstellen. Daarnaast is er regelmatig overleg met de voedingsdeskundige om alles goed in het oog te houden. Ook de fysieke trainingen gaan volop door, om mezelf in goede conditie te houden.

Het wordt een zwaar, druk, maar mooi seizoen. Alles voor dat ene doel: knallen in september op de Spelen in Rio!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: