BLIJ MET MIJN SPONSOREN!

Op weg naar Rio is er één ding heel erg belangrijk: mijn sponsoren. Om ze te bedanken en iets terug te geven organiseer ik 21 april dan ook een sponsordag, waar ik ze op de hoogte breng van mijn ontwikkelingen en mijn ‘Road to Rio’.

De aanloop naar Rio kost best wat geld, dus ben ik grotendeels afhankelijk van mijn sponsoren. Omdat ze zo belangrijk zijn, vind ik het nodig om ze goed op de hoogte te houden. De 21ste zijn mijn sponsoren én potentiële sponsoren uitgenodigd in Friesland – want daar komen de meeste sponsoren vandaan – waar ik ze vertel over hoe we bezig zijn op weg naar Rio, hoe de planning eruitziet en hoe de trainingen gaan. Ook geef ik een demonstratie met beide paarden, zo krijgen de mensen een beeld van wat er allemaal nodig is om op het hoogste niveau te presteren. 

Daar ben ik op dit moment dus heel erg druk mee bezig, er zitten heel wat voorbereidingen in. Maar het is heel erg leuk om te doen en ik heb gelukkig hulp genoeg. Tijdens de sponsormiddag zullen onder andere Esther Vergeer en Foppe de Haan aanwezig zijn, Esther zal vertellen hoe het is om met mij te werken. Op dit moment heb ik best wat sponsoren, recent is er nog eentje bijgekomen, maar de dag is ook bedoeld om wellicht wat nieuwe sponsoren aan te trekken. Ik heb in ieder geval al enthousiaste reacties gekregen. 

‘Financieel is het nog niet helemaal rond, wat de 21ste zeker nog een stuk belangrijker maakt.’

Zoals eerder benoemd zijn mijn sponsoren erg belangrijk, Rio op zichzelf is nog niet eens de grootste uitgave, dat is de weg ernaartoe. Als je op dit niveau rijdt heb je bepaalde middelen nodig en die zijn niet goedkoop: de materialen, trainingen en internationale wedstrijden kosten gewoon heel erg veel geld. Sommige sponsoren heb ik al een aantal jaar, ze sponsoren materiaal of doen een financiële bijdragen. Financieel is het nog niet helemaal rond, wat de 21ste zeker nog een stuk belangrijker maakt.

Om nog een extra zetje te krijgen doe ik ook mee aan een actie van verzekeraar Nh1816. Zij verdubbelen de opbrengsten van goede doelen acties, tot maximaal 10.000 euro. Tot 20 april kunnen de mensen hier heel gemakkelijk stemmen. Daarna gaat de organisatie de beste tien acties selecteren, hun bedrag wordt verdubbeld, waarvan ook een deel zal gaan naar de gekoppelde vereniging. Mijn actie zal een benefietconcert zijn wat in juni wordt georganiseerd, in samenwerking met mijn rijvereniging HSF de Pikmarrúters. De opbrengst zal ook gaan naar de Road to Rio en daarnaast wordt mijn rijvereniging ondersteund. We hebben nog wel heel wat stemmen nodig om goed te blijven staan in de tussenstand, dus ik roep jullie allemaal op om te gaan stemmen :). Alvast bedankt!

Zoals je leest neemt de sponsoring toch wel een groot gedeelte van de tijd in beslag. Maar het is een erg belangrijk onderdeel van de topsport en ik vind het fijn dat er al veel mensen in mij geloven en mij steunen in mijn weg naar Rio. Nu moet ik me alleen nog kwalificeren voor Rio! 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: