DE WEG NAAR RIO BEGINT NU ECHT!

Aankomend weekend is de eerste selectiewedstrijd voor Rio in Roosendaal en daar zet ik op dit moment de laatste puntjes voor op de i. Ik heb er een heel goed gevoel over!

Dinsdagmiddag heb ik les gekregen van de bondscoach met beide paarden. Ik heb er een fijn gevoel over en er ook echt heel erg veel zin in. De weg naar Rio begint nu echt en tot nu toe gaat het allemaal super. Gisteren was de vetcheck, waar de paarden goed doorheen zijn gekomen. Het is erg fijn dat het gewoon in Nederland is. De paarden lopen erg fijn, afgelopen weekend heeft Caraat in Duitsland drie dagen achter elkaar gewonnen.

Voor mij is het nog wel een uitdaging: want ik moet twee paarden starten en zo kom ik erachter hoe het me qua fitheid afgaat. Deze wedstrijd bereid me goed voor op het rijden van een tweede paard. Als het heel erg warm is, is dat fijner voor mijn spieren, dus ik hoop op mooi weer! Het is belangrijk dat ik op mezelf blijf letten en af en toe een pas op de plaats doe, want ik moet er vrede mee hebben dat ik misschien niet iedereen kan zien rijden. Hoe fit ik ben, hangt erg af van het weer. De kans bestaat namelijk dat ik natregen tijdens mijn eerste proef en dan moet ik nog een paard starten. Ik ben benieuwd hoe me dat afgaat, maar ik hoop gewoon op het beste! 

“Het is belangrijk dat ik op mezelf blijf letten”

Caraat 
Met Caraat gaat het trouwens heel erg goed. Natuurlijk blijft Uniek altijd mijn nummer 1, maar ze is echt een goed reservepaard en ik ben heel erg blij met haar en met onze ontwikkelingen. We worden een steeds betere combinatie en ze leert nog elke dag bij. Dat was natuurlijk maar afwachten, maar ik wil met haar laten zien dat ik een goede reserve kan zijn. Ze is gewoon een goed tweede paard.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: