EEN LUXEPOSITIE!

Afgelopen weekend won ik met Caraat de Para Dressuur Trophy, waar ik heel erg blij mee ben! Het was een beetje onverwacht. Ik had deze competitie nog nooit eerder gewonnen. Alle grades reden tegen elkaar, wat het extra mooi maakt om te winnen!

De afgelopen wedstrijden gingen erg goed, maar afgelopen weekend had ik een paar sterke tegenstanders dus ik dacht: we gaan gewoon voor de oefening en dan zien we wel hoever we komen. Ik dacht dat een podiumplaats er wel in moest zitten, maar dat ik zou winnen had ik niet verwacht! Dus dat was alleen maar extra leuk.

“Op dit moment zijn de prestaties van Caraat en Uniek gelijkwaardig”

Caraat
Het gaat elke dag weer een stukje beter met Caraat. Ze krijgt steeds meer ervaring en komt op heel erg veel plaatsen, waar ze alleen maar van leert. Door die ervaring wordt ze constanter op wedstrijd en in haar gedrag. Vrijdag was het wel extra speciaal, want toen voelde het meteen vanaf het begin heel erg goed. Ik was zelf lichamelijk erg fit en kon lekker zitten en voelde meteen al dat Caraat goed in haar vel zat. Tijdens het losrijden dacht ik: als het zo ook in de ring gaat ben ik super tevreden, zo had ze nog nooit gelopen op wedstrijd! Gelukkig konden we dat gevoel ook in de ring vasthouden. Ze keek nergens naar en dat terwijl het in Rotterdam best een spannende baan is. Het is klein, in een bos en het publiek zit heel dicht op de ring. Er was een extra tribune en alles zat nagenoeg helemaal vol. Zoiets had Caraat nog nooit meegemaakt, dus het was maar de vraag hoe ze daarop zou reageren. Maar het ging super goed en ik kon precies rijden zoals ik wilde. 

Na afloop was ik erg tevreden over mijn proef, ik moest als laatste rijden dus ik wist meteen hoe of wat. Omdat ik geen idee had wat de rest had gedaan, kwam de eerste plaats echt als een verrassing. En het was ook nog eens een persoonlijk record met Caraat, echt super.

Luxepositie
Op dit moment zijn de prestaties van Caraat en Uniek gelijkwaardig, wat betekent dat ik in een luxepositie zit. Het wordt dus ook nog spannend wie er mee gaat naar Rio. Tegen die tijd zullen we kijken wie van de twee het beste in vorm is en waar we denken de meeste kans mee te hebben. Maar ook voor de bondscoach is het lastig kiezen. 

Het is wel fijn dat ik twee gelijkwaardige paarden heb en makkelijk kan wisselen, mocht er wat gebeuren. Het grote verschil is wel dat Uniek natuurlijk veel meer ervaring heeft met de grote wedstrijden.

“Over twee weken weet ik definitief of ik naar Rio mag”

Rio
Over twee weken weet ik definitief of ik naar Rio mag. Op de laatste dag van het NK (17 juli) worden alle teams bekend gemaakt. Ik rijd op zondag de finale en daarna krijg ik een persoonlijk gesprek met de bondscoach. Zij vertelt of ik in het team zit en zo ja, met welk paard. 

Al met al heb ik er veel vertrouwen in. Rotterdam was dan wel geen observatiewedstrijd voor Rio, maar ze nemen de uitslag wel mee. Dus we hebben zeker weer een goede stap gezet!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: