WE MOGEN NAAR RIO!

Afgelopen zondag kreeg ik van de bondscoach te horen dat Caraat en ik naar Rio mogen. We gaan geen deel uit maken van het team, maar komen als individuele combinatie aan start.

Het NK ging eigenlijk erg goed. De eerste dag heb ik met beide paarden een fijne proef neergezet. Na mijn rit met Uniek had ik een goed gevoel, het was foutloos maar ik reed nog wel een beetje met te weinig overtuiging. Je rijdt natuurlijk met een bepaalde druk want er wordt van alles van je verwacht. 

Met Caraat was ik door naar de finale, met Uniek scoorde ik een procent minder dus mocht ik met hem de kleine finale rijden. Je mag namelijk niet met twee paarden de finale rijden. De kleine finale heb ik gewonnen, dat was natuurlijk erg leuk.

“De keuze is uiteindelijk gevallen op Caraat”

Het NK Dressuur
Zondag was een spannende dag. Ik reed mijn nieuwe kür op muziek, het was de eerste keer dat we hem reden. Ik had hem thuis nog maar één keer geoefend, dus het was nog maar afwachten hoe het zou gaan. Maar op een paar kleine foutjes na ging het heel erg goed! Ik werd 3 e in de kür, met 78.5 procent. Helaas was het niet genoeg voor een medaille, want daarbij telt je proef ook. Dus uiteindelijk kwam ik op een 5 e plaats. Jammer, maar ik was al lang blij dat we met onze nieuwe kür meteen zulke scores reden. Daar hebben we wel veel complimenten over gekregen. 

Zondagmiddag kreeg ik eindelijk te horen dat ik naar Rio ga, daar ben ik heel blij mee! Het is wel iets anders dan gehoopt, want ik ga als individuele ruiter en niet met het team. Dat is wel een beetje jammer. Maar we mogen erheen en we gaan knallen daar! Ik kan me helemaal op mijn individuele prestatie richten.

De keuze is uiteindelijk gevallen op Caraat. Er zijn twee observatiemomenten geweest en daar heeft ze beide keren hoger gescoord dan Uniek. We zullen nu eerst een paar dagen rustig aan doen, want we hebben best een drukke tijd achter de rug met trainen en wedstrijden. Daarna zullen we rustig gaan opbouwen tot ons vertrek op 3 september. Voor die tijd hebben we nog een trainingsweekend met het team en misschien nog wat oefenwedstrijden.

Klimaat
In de training houd ik nu nog weinig rekening met het klimaat in Rio. Als het straks wat heter is kun je een keer midden op de dag trainen, maar verder is het lastig voorbereiden. Maar Caraat heeft al een goede test gehad in Qatar en in september is het winter in Rio en zal het rond de 25 graden zijn. Dus dat valt nog wel mee. Al zijn er natuurlijk wel uitschieters.

“Ik hoop mijn beste prestatie in Rio neer te gaan zetten”

Puntjes op de i
Zondagavond hebben we het nog even gevierd. Ik hoop mijn beste prestatie in Rio neer te gaan zetten. Gelukkig heb ik nog even de tijd om de puntjes op de i te zetten en kan ik straks laten zien dat we nog steeds voor goud gaan!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: