TRAINEN IN DE HOOFDPISTE

Caraat en ik zijn veilig aangekomen in Rio. We hebben al getraind in de hoofdpiste en ze voelt heel erg goed!

Rixt van der Horst Caraat Rio training

De accommodatie is heel erg mooi, je kijkt je ogen uit. Gisteren hadden we de openingsceremonie. We liepen voorop achter de vlaggendrager. Er kunnen wel 80.000 mensen in dat stadion, de gedachte dat zij allemaal naar je kijken is echt heel erg gaaf. 

“We bouwen het nu rustig op”

Caraat

Caraat heeft het ook goed naar haar zin, ze was wel wat moe na de reis dus de eerste dagen heeft ze rust gehad. We bouwen het nu rustig op. Gisteren hebben we ook voor het eerst in de hoofdring gereden, dat was heel erg leuk. Ze was gelukkig niet heel erg onder de indruk en bleef heel rustig en relaxed. 

Het is wel heel anders dat ik nu hier ben met Caraat en niet met Uniek. Uniek is natuurlijk al heel lang mijn maatje en ik ken Caraat een stuk minder goed. En dan is het ook nog een merrie. Maar hun karakters lijken heel erg op elkaar en Caraat is gewoon een erg lief paard. Ik merk dat ik steeds meer aan haar gehecht raak en dat onze band een stuk beter wordt, maar dat moet ook wel voor onze prestatie in de ring. Je moet echt een team zijn.

“Ik heb vertrouwen in onze medaillekansen”

Tijd goed benutten

We slapen in het Olympisch dorp en dat is 35 minuten rijden met de bus. De grooms slapen wel bij de paarden, maar de tijd dat ik bij Caraat ben moet ik dus extra goed benutten. Ik schat onze prestaties goed in. De anderen heb ik nog niet zien rijden, maar ik heb wel vertrouwen in onze medaillekansen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: