HET KOMT STEEDS DICHTERBIJ

Rio komt nu wel snel dichterbij. Op dit moment ben ik bezig met het inpakken van mijn spullen en zet ik de laatste puntjes op de i.

Vorige week kreeg ik te horen dat ik alsnog mee mag voor het team. Het paard van Estée Gerritsen heeft een hartritmestoornis en zij kan dus helaas niet gaan. Voor mij is het een beetje dubbel, want ik vind het heel erg sneu voor Estée en hoe het allemaal gegaan is. Maar ik ben ook wel blij met mijn teamplaats.

Trainingskamp
Afgelopen week ben ik op op trainingskamp geweest bij Academy Bartels, wat heel erg leuk was. Op dinsdag kwamen we aan, toen stond er meteen een leuk klusje op ons te wachten. Het was namelijk tijd voor de dopingtest! Daarna hebben we gezamenlijk geluncht en de info voor Rio doorgenomen. De laatste informatie en spullen werden uitgedeeld en daarna was het tijd voor een training. Bondscoach Joyce gaf iedereen een privéles. Ze gaf uitleg en tips om de puntjes op de i te zetten. Esther Vergeer kwam ook kijken, dat was erg leuk! En daarnaast zorgde het super goede weer ervoor dat het echt een geslaagde dag was.

“Met Caraat gaat het nog steeds heel erg goed”

Tijdens het trainingskamp werden de paarden ook gecheckt door de dierenarts en werden de laatste bloedtesten afgenomen. ‘s Avonds deden we een Escape Room voor de teambuilding. De grooms gingen met een groep, net als wij als ruiters. Het was zeker geslaagd. 

De dag erna zijn we naar Jan Tops geweest in Valkenswaard, waar we een rondleiding kregen. Erg gaaf om te zien! We hebben daar ook nog een stukje van het springen kunnen zien van de Nederlanders. Donderdag zijn we met zijn allen naar de Efteling geweest, ook leuk!

Caraat
Met Caraat gaat het nog steeds heel erg goed. Ik heb het idee dat ze iedere dag een stukje beter loopt en steeds meer bevestigd wordt. Dat is wel heel fijn. We zijn nu gewoon de laatste dingetjes aan het trainen, wat we op dit moment kunnen verbeteren. En dan proberen we in de beste vorm in Rio te verschijnen.

“De andere Nederlandse paardensporters grepen helaas naast de medailles, dus ik hoop dat wij ze mee kunnen nemen”

Ze staat nu vanaf donderdagmiddag in quarantaine. Ze mag niet van stal en geen contact met andere paarden hebben, maar we kunnen wel thuis blijven door trainen. 

De andere Nederlandse paardensporters grepen helaas naast de medailles, dus ik hoop dat wij ze mee kunnen nemen. Het waren de Spelen van ‘net niet’ en een beetje pech. Wij hopen dat niet door te zetten en het positief af te sluiten!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: