HOME SWEET HOME!

Ik ben weer veilig aangekomen in Nederland. De afgelopen week heb ik veel gedaan, zo ben ik op bezoek geweest bij de Koning, gehuldigd en heb ik een presentatie gegeven op een netwerkevenement.

De terugreis verliep goed. We vlogen in het speciale oranje vliegtuig waar de olympische sporters ook in hebben gevlogen. Tijdens het laatste stukje werden we vergezeld door twee F-16’s, dat was erg spectaculair om te zien. Op Schiphol was er een erehaag neergezet van de brandweer. We gingen niet naar de gate, maar naar speciale bussen. Vanuit daar gingen we naar Tivoli in Utrecht voor de huldiging. Het waren acht bussen en de hele snelweg was voor ons afgezet! Iedereen werd tegengehouden en wij konden doorrijden.

EEN VOOR EEN OP HET PODIUM

Bij aankomst moesten we best een tijdje wachten voordat we uit de bussen konden komen. Na een lange vlucht was dat pittig, maar gelukkig had ik genoeg adrenaline in mijn lijf. In Tivoli werden alle sporters en begeleiders op het podium geroepen voor een kort interview.

Tot slot kwam Maan optreden, dat was erg leuk! Daar zag ik mijn vrienden en familie. Er zijn zelfs wat vrienden gekomen waarvan ik niet wist dat ze kwamen, dat was een leuke verrassing! Daar heb ik ook Dorien weer voor het eerst gezien, want zij vloog al eerder naar huis.

ONTMOETING MET DE KONING

De volgende dag gingen we naar Den Haag. Eerst verzamelden we in de Grote Kerk, want daar was een huldiging. Minister Lodewijk Asscher sprak ons toe en dat werd live uitgezonden. Ik kreeg veel reacties, want het scheen dat ik heel erg veel in beeld was! Alle hoogtepunten werden uitgelicht en de gouden medaillewinnaars werden geridderd.

We zijn vervolgens met de fiets naar Paleis Noordeinde gegaan. Er stonden heel veel mensen langs de route. Binnen kregen we en drankje en mochten we Koning Willem-Alexander en Prinses Margriet een handje schudden. Erg speciaal, want normaal kom je natuurlijk niet in een paleis. Het zag er allemaal zó mooi uit! Tijdens de borrel kwamen de Koning en de Prinses met ons kletsen, we hebben zo nog een uur gezeten.

PRESENTATIE

Na alle feestelijkheden stond er nog een belangrijke netwerkbijeenkomst op het programma, waar ik een presentatie gaf. Er kwamen allemaal mensen om te brainstormen over hoe de aangepaste sport uitgebreid kan worden. En hoe we het nog beter op de kaart kunnen zetten. Ik heb mijn verhaal gedaan en verteld over mijn ervaringen in Rio. En ik kon mijn medailles showen!

MEDAILLE

Mijn medailles zijn trouwens erg speciaal, want dit jaar hebben ze voor het eerst aangepaste medailles voor de paralympiërs. Er zit een geluidje in als je ermee rammelt. Brons klinkt anders dan zilver en zilver weer anders dan goud. Mensen die blind zijn kunnen als ze het bewegen horen welke medaille het is. Heel bijzonder!

Ze zijn wel zwaar. Tijdens de huldiging in Grou heb ik de hele dag met mijn medailles om mijn nek gelopen en aan het einde van de dag stonden de striemen erin, haha! Je hebt het er voor over, al was ik aan het einde van de dag stiekem wel blij dat ze afkonden.

DE PAARDEN

Daarna had ik weer tijd om Uniek en Caraat een aai te geven en te knuffelen. Ook heb ik weer op Uniek gereden, hij had drie weken rust gehad. Caraat heb ik ook alweer een keer of drie gereden. Ze zijn allebei super fit, daar ben ik blij mee. Zo kan ik er zelf ook weer rustig inkomen.

WEDSTRIJDEN

Qua wedstrijden staat er nog niets op de planning. Deze maand heb ik nog een keer een demonstratie, maar volgende week gaan Dorien en ik eens even kijken hoe het nu verder gaat. We hebben alles tot Rio geregeld, daarna zouden we wel weer verder zien. De komende tijd komt er ook een antwoord over hoe het verder gaat met Caraat. Want in principe gaat ze terug naar de eigenaar. Dat is apart, want ik heb inmiddels wel een band met haar gekregen. Maar goed, dat wisten we van te voren.

De komende tijd zal daar meer duidelijkheid over komen. Nu geniet ik nog even van alle dingen die nog komen gaan!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: