CONCOURS IN DOHA

Net als vorig jaar mocht ik dit jaar weer rijden op het prestigieuze concours in Doha (Qatar). CHI Al Shaqab is altijd een erg bijzonder concours om onderdeel van te zijn. Sinds 2015 heeft de Paralympische dressuursport een plaats in het wedstrijdprogramma en dit was nu mijn derde deelname.

Rixt van der Horst Doha

“De beste combinaties op de wereldranglijst maken kans en krijgen een uitnodiging.”

Rixt van der Horst Doha

Niet iedereen wordt hiervoor uitgenodigd. De beste combinaties op de wereldranglijst maken kans en krijgen een uitnodiging. Alle wedstrijd- en vervoerskosten komen voor rekening van de organisatie, dus dat is super! Doha is altijd een fijne wedstrijd om ervaring op te doen in een grote ambiance, de hoge temperaturen en de vliegreis.

Voor Uniek was dit zijn 2e keer in Qatar. We zijn erg tevreden over de resultaten met in de teamtest en kür op muziek een tweede plaats en een overwinning in de individuele proef. Samen met de rest van het Nederlandse team hebben we naast de sport, genoten van het lekkere weer, de cultuur en de mooie paardensport. Want naast de para-dressuur, zijn er dressuur- en springrubrieken op Grand Prix niveau. Hopelijk tot volgend jaar Doha!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: