Ik maak deel uit van verschillende projecten en goede doelen. Lees verder voor meer informatie.

TeamNL

Samen met Harrie Smolder (springen) en Edward Gal (dressuur) ben ik de officiële TeamNL ambassadeur voor de KNHS.

Dit jaar worden de Europese kampioenschappen voor de Olympische en Paralympische paardensportdisciplines, die iedere twee jaar gehouden worden, georganiseerd in Rotterdam. Het EK Rotterdam 2019 is het grootste paardensportevenement in Nederland sinds de Wereldruiterspelen 1994 in Den Haag. Maarten van der Heijden maakte tijdens de persconferentie op Indoor Brabant 2019 bekend dat Edward Gal (dressuur), Harrie Smolders (springen) en Rixt van der Horst (para-dressuur) de officiële TeamNL-ambassadeurs zijn in aanloop naar het EK Rotterdam.

Joyce Lebon: “Het CHIO Rotterdam is een gevestigd evenement. Dit jaar is het terrein uitgebreid en krijgt de indeling een flinke make-over. Het voormalige terrein wordt volledig gefaciliteerd voor de paarden en de sport. Nog nooit was er zo’n groot paardensportevenement in Rotterdam en dat gaat de stad de komende maanden merken. De Kralingseplas wordt bij het evenement betrokken voor ontvangstgelegenheden en horeca. Inmiddels is ook het programma bekend en te vinden op de website. Alleen voor de para-dressuur moet de exacte indeling van de grades nog volgen.”

Kijk hier voor het programma van het EK Rotterdam.

Rixt: “Ik kijk er naar uit om fans en kennissen van dicht bij en in het echt kennis te laten maken met de para-dressuursport. Vaak zijn de grote kampioenschappen ver weg. Ik hoop natuurlijk dat ik er ook als deelnemer bij mag zijn in Rotterdam.”

Fryske Parasporthelden; een project van Sport Fryslân

In 2011 is Alyda Norbruis door Sport Fryslân benaderd om ambassadeur te worden voor het aangepast sporten in Friesland. Alyda behaalde vervolgens een zilveren medaille tijdens de Paralympische Spelen van Londen in 2012. De media aandacht die volgde gaven Alyda en Froukje Tilstra (adviseur aangepast sportonderwijs) het idee meer te doen om het aangepast sporten te blijven promoten en de prestaties van de gehandicapte topsporters ook in het vervolg bij een breed publiek in Friesland onder de aandacht te blijven brengen

Het Parasportheldenteam bundelt haar krachten en wil zich op deze manier presenteren en manifesteren om de gehandicaptensport in Friesland onder de aandacht te brengen. Daarnaast willen ze een voorbeeld zijn voor mensen met een beperking en hen stimuleren om te gaan sporten.


Ambassadrice van het Foppe Fonds

Ambassadrice
Ik ben heel erg vereerd dat ik, als Paralympisch dressuuramazone, ambassadrice mag zijn van het Foppe Fonds. Graag wil ik andere kinderen en jongeren laten zien dat je ook met een handicap alles uit het leven kunt halen en kunt uitblinken in een sport. Met hulp van het Foppe Fonds kunnen Uniek en ik een combinatie blijven en hier ben ik het fonds erg dankbaar voor. In mijn rol als ambassadrice hoop ik kinderen en jongeren met een handicap te inspireren. 

Foppe de Haan Fonds
Het Foppe Fonds is in 2005 opgericht en richt zich op kinderen en jongeren met een beperking. Door te sporten krijgen ze energie en levenslust en dat is hard nodig. De beschermheer van het fonds is Foppe de Haan, voormalig trainer van sc Heerenveen, bondscoach van Jong Oranje, trainer Ajax Cape Town en bondscoach van Tuvalu. Het Foppe Fonds zamelt geld in om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen voor deze kinderen. 
Het Foppe Fonds heeft een noodfonds voor aanvragen die betrekking hebben op kinderen in de leeftijd t/m 22 jaar die door hun lichamelijke en/of geestelijke beperking niet in staat zijn zelfstandig te kunnen bewegen of sporten. 

Meer info op: www.foppefonds.nl.

Foppe de Haan: “Ik heb altijd gevonden dat iedereen de kans moet krijgen zo menswaardig mogelijk te leven. Sommige kinderen worden spijtig genoeg door diverse omstandigheden belemmerd in hun ontwikkeling. Volgens mij is daar altijd iets aan te doen.